Είναι κάτι που σίγουρα δεν περίμενε να βρει το συνεργείο καθαρισμού που είχε αναλάβει να καθαρίσει εμπορικό αεροπλάνο έπειτα από πτήση, στην ανατολική Ινδία! Βρήκε όμως είκοσι τέσσερις ράβδους χρυσού αξίας μεγαλύτερης από ένα εκατομμύριο δολάρια, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Στην Ινδία, η οποία συναγωνίζεται την Κίνα ως προς τη μεγαλύτερη κατανάλωση χρυσού, παρατηρείται έξαρση λαθρεμπορίου χρυσού ύστερα από την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές, τρεις φορές αυτό τον χρόνο, με στόχο τη μείωση της ζήτησης του πολύτιμου αυτού μετάλλου, εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Το αεροσκάφος που ανήκε στην εταιρεία Jet Airways βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Καλκούτα χθες Τρίτη έχοντας επιστρέψει από την ανατολική πόλη Πάτνα και σε αυτό είχε επιβιβαστεί συνεργείο καθαρισμού. Προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει διεθνείς πτήσεις.

«Το συνεργείο καθαρισμού του αεροδρομίου πραγματοποιούσε τις συνηθισμένες εργασίες του και εντόπισε δύο σακούλες στις τουαλέτες του αεροσκάφους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του αεροδρομίου Μ.Π. Μίσρα. «Κανένας δεν αναζήτησε τις ράβδους βάρους ενός κιλού. Καμία σύλληψη δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής», είπε ο ίδιος.

Ο ανώτατος αξιωματούχος της τελωνειακής υπηρεσίας Ρ.Σ. Μίνα εκτίμησε ότι η αξία των ράβδων είναι περίπου 813.000 ευρώ.