Ο στρατός της Συρίας κατέλαβε σήμερα την Κάρα, μια κωμόπολη σε περιοχή που χρησιμοποιούν οι αντάρτες για να περάσουν στη Συρία από το Λίβανο και την οποία διασχίζει ένας στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομος, ο οποίος συνδέει τη Δαμασκό με τη Χομς, μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο ‘Ασαντ εξαπέλυσαν επίθεση την Παρασκευή εναντίον της Κάρα, 80 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, στην ορεινή περιοχή Καλαμούν.

Η Δαμασκός ήθελε να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινητόδρομου γιατί σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει τα χημικά όπλα στις ακτές, από όπου θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο εξωτερικό για να καταστραφούν στο πλαίσιο του υποστηριζόμενου από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ προγράμματος για την εξάλειψη του συριακού χημικού οπλοστασίου.

«Ύστερα από μάχες τριών ημερών, ο συριακός στρατός ανέλαβε σήμερα το πρωί τον πλήρη έλεγχο της Κάρα», μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, το οποίο έκανε λόγο για το θάνατο «μεγάλου αριθμού τρομοκρατών», όρος που το καθεστώς χρησιμοποιεί για τους αντάρτες.