Στους 14 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Σαρδηνία, ενώ εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Το βορειοανατολικό κομμάτι της Σαρδηνίας, στην περιοχή της πόλης Όλμπια, υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές, όπου δρόμοι εξαφανίστηκαν κάτω από λασπώδη νερά και ποτάμια πλημμύρισαν.

Ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται παραμένει ακόμα άγνωστος, ενώ καταγράφονται προβλήματα στις αστικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες, καθώς και στην ηλεκτροδότηση.

Πρώτο θύμα που εντοπίστηκε ήταν μία 64χρονη, που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Οριστάνο, ενώ ο σύζυγός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υποθερμία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση γέφυρας. Επίσης μία γυναίκα και η κόρη της πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα χειμαρρώδη νερά.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα πριν αναχωρήσει για τη Σαρδηνία. Η υπηρεσία βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή, ενώ ο αξιωματούχος της υπηρεσίας στο νησί Τζ.Σικάλο ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν έχουμε ζήσει παρόμοια κατάσταση εδώ και δεκαετίες».