Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται από το πρωί η σορός του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη. Πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας, συρρέει αθρόα στον ναό της Του Θεού Σοφίας για να ασπαστεί τη σορό του και να πει το ύστατο χαίρε στον πολιτικό.

Πολλοί αφήνουν άνθη επί της σορού, η οποία είναι καλυμμένη με τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου.

Στο ναό βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και ο πρεσβευτής της Ελλάδος. Επίσης, παρέστησαν η ηγεσία του ΔΗΣΥ, ο Παντελής Κούρος, πρώην υφυπουργός και «εξ απορρήτων» του Γλαύκου Κληρίδη και μέλη της φρουράς του.

Επίσης, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Βουλής και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν στο Προεδρικό Μέγαρο, το Βιβλίο Συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη, το ακόλουθο κείμενο: «Με βαρύ πένθος αποχαιρετούμε τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τιμούμε την προσφορά του προς την πατρίδα του, Κύπρο, από τις επάλξεις του Βουλευτή, Προέδρου της Βουλής, Υπουργού, Διαπραγματευτή και Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον τιμούμε ακόμα για τη συμμετοχή του στον αγώνα του ελεύθερου κόσμου στο πλευρό των Συμμάχων εναντίον του φασισμού και του ναζισμού».

Το Βιβλίο υπέγραψαν τα μέλη του διπλωματικού σώματος και άλλοι επίσημοι.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί αύριο στις 11.00 το πρωί στο ναό της Του Θεού Σοφίας από τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και μέλη της Ιεράς Συνόδου. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης. Η σορός θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία, στο μνήμα όπου έχει ενταφιαστεί και η σύζυγος του Γλαύκου Κληρίδη, Λίλα.

Στην κηδεία θα παραστούν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Πριν από την κηδεία, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη και θα υπογράψει το Βιβλίο Συλλυπητηρίων.

Παράλληλα, αύριο στις 9.00 το πρωί, θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρίαση η Κυπριακή Βουλή για να αποτίσει φόρο τιμής στον Γλαύκο Κληρίδη, της οποίας υπήρξε πρόεδρος από το 1960-1976.