Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται σήμερα η σορός του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύλου Κληρίδη, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου σε ηλικία 95 ετών. Θα προηγηθεί τρισάγιο στο ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου θα εκτίθεται η σορός, η οποία θα μεταφερθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου.

Φόρο τιμής στον ιστορικό ηγέτη θα αποτίσουν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο. Στις 10 το πρωί θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων που θα ανοιχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στον ιερό ναό για να προσκυνήσουν τη σορό.

Αύριο, ημέρα που θα γίνει η κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη, θα τηρηθεί αργία και οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια και τα σχολεία κυματίζουν μεσίστιες.

Στη Λευκωσία θα μεταβούν για την κηδεία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από μέλη της Ιεράς Συνόδου και τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Γλαύκος Κληρίδης θα ταφεί δίπλα στη σύζυγό του Λίλα-Ειρήνη στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές για τη «Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους» στην Κύπρο.