Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα στις 11 στο ναό τής Του Θεού Σοφίας συγγενείς, συνάδελφοι, πρώην αντίπαλοι και σύμμαχοι στον πρώην πρόεδρο της Κύπρου στο Γλαύκο Κληρίδη, που απεβίωσε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου σε ηλικία 95 ετών.

Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία και σήμερα στην Κύπρο θα τηρηθεί δημόσια αργία, ενώ οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και την πρεσβεία της Ελλάδος κυματίζουν μεσίστιες.

Στην κηδεία του ιστορικού πολιτικού θα παραστούν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης. Η σορός θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία, όπου έχει ενταφιαστεί και η σύζυγος του Γλαύκου Κληρίδη, Λίλα.

Η οικογένεια του Γλαύκου Κληρίδη έχει απευθύνει έκκληση αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για την Επιτροπή των Αγνοουμένων.

Πριν από την κηδεία, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον κ. Αναστασιάδη και θα υπογράψει το Βιβλίο Συλλυπητηρίων.

Χθες πολιτικοί και πολίτες κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, όπου είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του. Πολλοί ήταν εκείνοι που άφηναν ένα λουλούδι το φέρετρο, το οποίο είχε καλυφθεί με τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Φόρο τιμής στον Κληρίδη απέτισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και ο πρεσβευτής της Ελλάδος στην Κύπρο.

Στις 09:00 το πρωί θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρίαση η Κυπριακή Βουλή για να αποτίσει φόρο τιμής στον Γλαύκο Κληρίδη. Στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και στα γραφεία του ΔΗΣΥ καταφθάνει σωρεία συλλυπητηρίων τηλεγραφημάτων από όλο τον κόσμο.