Βρισκόμαστε αισίως στον τρίτο μήνα αντιμετώπισης της επιδημίας του νέου κορονοϊού και από την Ανατολή μέχρι τη Δύση και από το Βορρά μέχρι το Νότο της οικουμένης έχουν «νοσήσει». Εκτός από ένα σημείο του πλανήτη. Την Ανταρκτική. Οι συνθήκες ζωής δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για μόνιμη κατοικία ωστόσο αρκετές επιστημονικές αποστολές βρίσκονται στην Ανταρκτική. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα από τη συγκεκριμένη Ήπειρο.

Το πρωί της Πέμπτης 5 Μαρτίου, το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ανακοίνωσε 96.788 κρούσματα με 3.303 θανάτους.

Καθ΄ όσον νέα κρούσματα της λοίμωξης του COVID-19 συνεχίζουν να διαγιγνώσκονται ανά τον κόσμο, στην Κίνα η επιδημία φαίνεται να έχει φθίνοντα χαρακτηριστικά. Έχουν διαγνωσθεί 80409 κρούσματα και 3013 θάνατοι (χθες Τετάρτη 4/3 τα νέα περιστατικά στην Κίνα ήταν 120 και οι νέοι θάνατοι 38).

Εκτός Κίνας, αντιθέτως, υπήρξαν 2103 νέα περιστατικά και 48 νέοι θάνατοι.

Το μεγαλύτερο ζήτημα στην Ευρώπη αντιμετωπίζει η γειτονική Ιταλία έχουν επιβεβαιωθεί 3089 κρούσματα και 107 θάνατοι.

Στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία, ακολουθεί η Γερμανία με 444 κρούσματα και κανένα θάνατο, η Γαλλία με 288 κρούσματα και 4 θανάτους και η Ισπανία με 248 κρούσματα και 3 θανάτους. Η Ισπανία ακολουθεί με 222 κρούσματα και 2 θανάτους.

Πώς μπορείτε να βλέπετε σε real time την πορεία του ιού

Ο χάρτης των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορονοϊό σε πραγματικό χρόνο και όλες οι εξελίξεις λεπτό προς σε λεπτό από τον φονικό ιό που εξαπλώνεται με ραγδαία ταχύτητα.

Ο συγκεκριμένος χάρτης παρουσιάζει με αριθμούς και τοποθεσίες όλα τα κρούσματα, τους νεκρούς αλλά και ασθενείς που έχουν θεραπευτεί από τον κορονοϊό.

Όπως θα διαπιστώσετε το κόκκινο χρώμα (σ.σ. επιβεβαιωμένα κρούσματα) έχει μπει και στην Ελλάδα, καθώς η χώρας μας έχει πλέον 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε τον χάρτη και όλες τις πληροφορίες