Μία θέση που θα περίμενε κανείς να καλύψει μία αυστηρή αντρική παρουσία κατέλαβε μία 23χρονη Παλαιστίνια. Ο λόγος για την Ίσρα Αλ-Μονταλάλ η οποία είναι η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος Τύπους της Χαμάς.

Η Ίσρα μιλά άψογα την αγγλική γλώσσα καθώς έζησε για πέντε χρόνια στη Βρετανία κατά τη εφηβεία της. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γάζα και σπούδασε δημοσιογραφία στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο. Αργότερα εργάστηκε ως δημοσιογράφος για ένα τοπικό και για ένα αγγλόφωνο δορυφορικό κανάλι.

Φοράει την παραδοσιακή μαντίλα, όμως δεν παραλείπει το μακιγιάζ, ακούει μη-ισλαμική – δυτική – μουσική, έχει ένα άλλο επίπεδο άνεσης με τους άνδρες. Η Ίσρα υποστηρίζει ότι δεν είναι μέλος της Χαμάς και θα μπορούσε να έχει συνεργαστεί με την αντίπαλη Φατάχ, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι να επιστρέψει στη Βρετανία. Με λίγα λόγια δέχθηκε την πρόταση της Χαμάς θεωρώντας ότι είναι μία σωστή κίνηση για την καριέρα της.

Ο διορισμός της θεωρείται ως ένα βήμα της Χαμάς για να βελτιώσει την εικόνα της, μιας και είναι γνωστή η οπισθοδρομική στάση της σχετικά με τα δικαιώματα των μουσουλμάνων γυναικών.