Βίντεο καταγράφει την σοκαριστική στιγμή που ένας οδηγός χτυπάει 70χρονο πεζό και τον εγκαταλείπει να κείτεται στον δρόμο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, κάμερα ασφαλείας δείχνει τον οδηγό, ο οποίος στρίβει επικίνδυνα και πέφτει πάνω στον άνδρα.

Το χτύπημα ήταν τόσο σφοδρό που ο 70χρονος αρχικά δεν θυμόταν το περιστατικό, όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο έχοντας μώλωπες και έναν σπασμένο αντίχειρα.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 16 Ιανουαρίου, όταν το θύμα επέστρεφε σπίτι του σε πόλη της Βρετανίας.

Εξαιτίας της προσωρινής απώλειας μνήμης, στην αρχή νόμιζε ότι είχε πέσει, επειδή είχε υποστεί μία μόλυνση στο αυτί, αλλά μερικές μέρες αργότερα θυμήθηκε το ατύχημα.

Ο γιος του 70χρονου αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με σκοπό να βοηθήσει την αστυνομία να συλλάβει τον οδηγό.

Ο 44χρονος δήλωσε σχετικά: «Ο πατέρας μου είχε πάει σε ένα μαγαζί και καθώς περπατούσε για το σπίτι, το αυτοκίνητο έστριψε από τη γωνία με ταχύτητα πάνω από το όριο και τον χτύπησε. Μπορεί κάποιος να δει τον πατέρα μου να χτυπάει στο κράσπεδο.

Εκείνη τη στιγμή ο πατέρας μου είχε έναν πόνο στο αυτί και δεν άκουγε καλά, οπότε μάλλον δεν αντιλήφθηκε το αυτοκίνητο. Αυτό που θυμάται είναι όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο. Ευτυχώς ένας γείτονας τον είχε δει και κάλεσε ασθενοφόρο».

Ο γιος του 70χρονου μάλιστα πιστεύει ότι το ατύχημα θα μπορέσει να έχει τραγική κατάληξη: «Όταν βγήκε από το νοσοκομείο, μου είπε ότι πρέπει να είχε πέσει καθώς δεν θυμόταν τι είχε συμβεί. Αλλά η μνήμη του επανήλθε μερικές μέρες αργότερα και πήγε να δει τι είχε καταγραφεί στην κάμερα ασφαλείας. Τον έκανε να αρρωστήσει. Είπε ότι δεν θα ήθελε να το ξαναδεί.

Μετά το ατύχημα δεν είναι ο εαυτός του. Πονάει ο γοφός του, έχει συνεχώς πονοκεφάλους και βλέπει εφιάλτες. Φοβάμαι ότι το ατύχημα του προκάλεσε ζημιά στο κεφάλι».

Ο 44χρονος απευθύνθηκε στην αστυνομία αφού είδε το βίντεο: «Τους τηλεφώνησα αλλά στην αρχή δεν μου απάντησαν. Αφού τους ξαναπήρα και δεν ανταποκρίθηκαν, κατέληξα να ανεβάζω λεπτομέρειες του ατυχήματος στο Facebook. Τώρα “χτίζουν” την υπόθεση και θα μιλήσουν στον πατέρα μου».

Ο γιος του 70χρονου μίλησε και για την ανταπόκριση του κόσμου στο βίντεο: «Ήταν απίστευτο. Όλοι λένε ότι αναγνωρίζουν το αυτοκίνητο αλλά κανείς δεν ξέρει τον οδηγό. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς κάποιος μπορεί να χτυπάει έναν ηλικιωμένο και να μην σταματάει. Θέλουμε να συλληφθεί».

TAGS