Σοκ έχει προκαλέσει στη γαλλική κοινωνία η είδηση της ανακάλυψης ενός μωρού στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου!

Το μωρό, ηλικίας από 15 ως 23 μηνών, βρέθηκε σε ένα συνεργείο στο Τερασόν, όπου η μητέρα είχε αφήσει το αυτοκίνητό της. Οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν την ύπαρξη του κοριτσιού όταν άκουσαν «περίεργους θορύβους, σαν κλάμα», καθώς και από την περίεργη μυρωδιά που προερχόταν από το όχημα.

Ο υπεύθυνος του συνεργείου άνοιξε το πορτο-μπαγκάζ και ειδοποίησε την αστυνομία. Σύμφωνα με τις Αρχές, το μωρό παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση όσον αφορά το ύψος, το βάρος και τη νοητική του ικανότητα, αν και δεν απειλείται η υγεία του. Επίσης, δεν είναι γνωστό αν ζούσε από τη στιγμή της γέννησής του στο πορτ-μπαγκάζ.

«Ακόμα δυσκολεύομαι να κοιμηθώ. Ήταν τρομακτικό θέαμα να βλέπει κανείς ένα κοριτσάκι μέσα στα περιττώματα, να μην μπορεί να κρατήσει όρθιο το κεφάλι του, κάτασπρο σαν το γύψο και με τα μάτια του να γυρίζουν ανάποδα. Ήταν φοβερό», είπε ο υπεύθυνος του συνεργείου Γκιγιόμ Ικασέλ. Το πιο εντυπωσιακό όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η αντίδραση της μητέρας. «Το έβρισκε φυσικό, αυτό ήταν που μας σόκαρε πολύ. Της ζητήσαμε να βγάλει αμέσως το μωρό από το αυτοκίνητο και να του δώσει να πιει νερό», είπε.

Οι πορτογαλικής καταγωγής γονείς συνελήφθησαν την Παρασκευή και παρουσιάστηκαν στο δικαστή της πόλης Μπριβ. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στέρηση τροφής, φροντίδας και άσκηση βίας στο κοριτσάκι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Το ζευγάρι αντιμετωπίζει ποινή δεκαετούς κάθειρξης.

Τρία ακόμα παιδιά του ζευγαριού, ένα κοριτσάκι 4 ετών και δυο αγόρια 9 και 10 ετών που πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο, δόθηκαν σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Η μητέρα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι γέννησε μόνη της και ότι έκρυψε το παιδί από το σύντροφό της, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξή του.