Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε βιομηχανική αποθήκη στο Χιούστον του Τέξας.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτίριο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Έχουμε επιβεβαιωμένα νεκρούς στην υπόθεση αυτή, έχουμε τουλάχιστον δύο επιβεβαιωμένους νεκρούς», τόνισε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας Αρτ Ασεβέντο σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η αστυνομία του Χιούστον έχει ξεκινήσει έρευνες για ποινικές ευθύνες».

Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης στο Χιούστον

Δύο ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 4.25 τοπική ώρα (12.25, ώρα Ελλάδας) στην οδό Γκέσνερ, στο βορειοδυτικό Χιούστον, ακόμη υψωνόταν μία στήλη καπνού από το κτίριο, με τους πρώτους διασώστες κι αστυνομικούς που έσπευσαν στην περιοχή να έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση και να συνεχίζουν τις έρευνες για ζημιές και θύματα, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο KTRK.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της έκρηξης, εικόνα που μεταδόθηκε από το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο και εμφανίζει μία εκτυφλωτική λάμψη, την οποία ακολούθησε μία πύρινη σφαίρα. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη κατά τα φαινόμενα προήλθε από τις εγκαταστάσεις της Watson Grinding and Manufacturing, μίας μηχανουργικής εταιρείας.