Εξηγήσεις για την τουρκική «υποκλοπή» στην κυπριακή ΑΟΖ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος το πρωί της Πέμπτης κάνοντας λόγο για «γλωσσικό ατόπημα» και «λανθασμένη», από μέρους του, χρήση της λέξης.

Ο κ. Κούσιος μίλησε στο Πρωινό Δρομολόγιο του ΡΙΚ, όπως μεταδίδει το stigmalive, για τον θόρυβο, που προκλήθηκε με τη χθεσινή δήλωση του στην ΕΡΤ, ότι «ο τρόπος, που κινείται η Τουρκία, συγκλίνει προς την κατεύθυνση ότι έχει εξασφαλίσει με κάποιον τρόπο μελέτες για το τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου έστειλε το γεωτρύπανο ”Γιαβούζ”».

Η δήλωση αυτή ενίσχυσε τις υποψίες για υποκλοπή ή διαρροή δεδομένων για το τεμάχιο 8, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί στις εταιρείες ΕΝΙ και ΤΟΤΑL, για τις οποίες, ωστόσο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν άφησε καμία υπόνοια.

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτήρισε τη νέα τουρκική πρόκληση «ληστρική επιδρομή» και «πειρατεία» και υπέδειξε ότι χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επιβουλή και να μην αναλωνόμαστε σε αχρείαστες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.