Λιβύη: Έκλεισε το μοναδικό αεροδρόμιο της Τρίπολης που λειτουργούσε, δέχθηκε πλήγμα με ρουκέτες

Αεροσκάφος από την Τύνιδα ανακατευθύνθηκε στη Μισράτα


ΚΟΣΜΟΣ
15:45
22/01/2020
Λιβύη: Έκλεισε το μοναδικό αεροδρόμιο της Τρίπολης που λειτουργούσε, δέχθηκε πλήγμα με ρουκέτες
loading

Το μόνο αεροδρόμιο που βρισκόταν σε λειτουργία στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη έκλεισε σήμερα, μετά την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ανακοίνωση του αεροδρομίου.

Αεροσκάφος που έφτανε από την Τύνιδα και επιχείρησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Mitiga άλλαξε πορεία με προορισμό τη Μισράτα, πόλη σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων στα ανατολικά της Τρίπολης.

Το αεροδρόμιο έγινε στόχος «έξι ρουκετών Grad», μία ενέργεια που συνιστά «κατάφωρη απειλή» στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των αεροσκαφών και «μία νέα παραβίαση της εκεχειρίας», η οποία εφαρμόσθηκε στις 12 Ιανουαρίου μεταξύ των εμπολέμων πλευρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης Μοχάμαντ Γκνούνου.

Το αεροδρόμιο Mitiga είχε επιστρέψει στη λειτουργία μόλις στις 14 Ιανουαρίου, έπειτα από μήνες που παρέμενε κλειστό λόγω πολλών αεροπορικών επιδρομών που δέχθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ να πάρουν τον έλεγχο της Τρίπολης από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει