Η πακιστανική δικαιοσύνη ακύρωσε τη Δευτέρα την καταδίκη σε θάνατο που είχε επιβληθεί ερήμην στον πρώην πρόεδρο της χώρας, στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ, με το επιχείρημα ότι το ειδικό δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για προδοσία ήταν αντισυνταγματικό, έγινε γνωστό από εισαγγελέα που είναι αρμόδιος για την υπόθεση και από τον δικηγόρο του Μουσάραφ Αζάρ Σιντίκ.

«Η κατάθεση της προσφυγής, η σύνθεση του δικαστηρίου (…) είναι παράνομες. Η ετυμηγορία ακυρώθηκε πλήρως», δήλωσε ο εισαγγελέας Ιστιάκ Καν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μουσάραφ είχε καταδικασθεί ερήμην σε θάνατο από ειδικό δικαστήριο πέρυσι τον Δεκέμβριο με κατηγορίες για προδοσία επειδή είχε επιβάλει το 2007 κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Μουσάραφ είχε αμφισβητήσει τη σύσταση ενός ειδικού δικαστηρίου με μοναδικό σκοπό να τον δικάσει για προδοσία.

Δεν είναι άμεσα σαφές αν η ανωτέρω απόφαση δικαστηρίου στη Λαχώρη ακυρώνει αυτομάτως τη θανατική καταδίκη, όμως η πλευρά του Μουσάραφ εξέφρασε την αισιοδοξία της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.