Νέο σοκαριστικό βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει την πραγματική έκταση της καταστροφής στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι, μετά την 4ήμερη ομηρεία και μάχη μεταξύ ισλαμιστών της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ και κενυατικών δυνάμεων.

Λήψη από αέρος δείχνει έναν «κρατήρα» στο κέντρο της οροφής του εμπορικού κέντρου μετά την κατάρρευση τριών ορόφων μετά τη χρήση ρουκετοβόλων από τον κενυατικό στρατό, με αποτέλεσμα την κατάρρευσης μιας από τις κολώνες στήριξης του κτηρίου, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η κατάρρευση έγινε τη Δευτέρα όταν οι κενυατικές δυνάμεις εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο. Την ώρα που η ομηρεία έφτανε στο τέλος της, σύμφωνα με περιγραφές διασωθέντων ομήρων, οι ένοπλοι έκοβαν το λαιμό ομήρων από την μία άκρη ως την άλλη και πετούσαν άλλους από τα μπαλκόνια του τρίτου ορόφου.

Σύμφωνα με τα κενυατικά στρατεύματα, το εσωτερικό του mall, που είναι ισραηλινών συμφερόντων, θύμιζε σκηνικό από ταινία τρόμου, με αίματα παντού και πτώματα διάσπαρτα στο δάπεδο.

«Έχω δει πολλά άσχημα πράγματα αλλά αυτό θα με στοιχειώνει για την υπόλοιπη ζωή μου», δήλωσε ένας από τους στρατιώτες στην εφημερίδα Daily Mirror.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα φαίνεται ένας σωρός αυτοκινήτων μέσα σε ερείπια. Παρότι υπουργός της Κένυας δήλωσε πως οι «τρομοκράτες» είχαν βάλει φωτιά σε στρώματα, προκαλώντας την κατάρρευση της οροφής, το βίντεο δείχνει τέτοια καταστροφή που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς αυτή την εκδοχή.

Η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ έγραψε πάντως στο Twitter πως η κυβέρνηση της Κένυας προχώρησε σε «κατεδάφιση» του κτηρίου και την κατηγόρησε για χρήση χημικών κατά των επιτιθέμενων.

Δείτε το βίντεο…