«Μπλόκο» σε τρεις περιοχές του Αιγαίου βάζουν οι Τούρκοι

Η Ελλάδα συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο


ΚΟΣΜΟΣ
12:05
08/01/2020
«Μπλόκο» σε τρεις περιοχές του Αιγαίου βάζουν οι Τούρκοι
7
loading

Συνέχεια στην προκλητικότητά της δίνει η Τουρκία, η οποία δέσμευσε με παράτυπες NAVTEX τρεις περιοχές στο Αιγαίο (Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο), ενώ παράλληλα προσπαθεί να «καπελώσει» ξανά ελληνική άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.

Συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση δέσμευσε την περιοχή μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και Λήμνου για πολλαπλά χρονικά διαστήματα μέσα στο 2020 και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του χρόνου, για ασκήσεις με πυρά.

Στη δεύτερη δέσμευσαν την περιοχή μεταξύ Ικαρίας, Φούρνων, Πάτμου, Αμοργού και Μαύρας για τα ίδια χρονικά διαστήματα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στην τρίτη την περιοχή μεταξύ Σκύρου, Άη Στράτη και Λέσβου για τις ίδιες περιόδους.

Παράλληλα, αμφισβητώντας για μια ακόμα φορά την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, ενώ η Ελλάδα δέσμευσε την περιοχή για άσκηση στις 9 Ιανουαρίου, η Άγκυρα εξέδωσε δική της οδηγία προς ναυτιλομένους. Μάλιστα, σύμφωνα με το news.gr, σε αυτήν τονίζει πως επειδή η NAVTEX  της Αθήνας εκδόθηκε από σταθμό που δεν είναι αρμόδιος, προχώρησε σε επανέκδοση της οδηγίας από τον δικό της σταθμό για την ασφάλεια των ναυτιλομένων.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η ελληνική διπλωματία δεν σταματά και σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Δένδιας, θα βρεθεί σήμερα στο Κάιρο, όπου θα συμμετάσχει στην πενταμερή συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας. Η συζήτηση θα εστιασθεί στις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και σε θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Ντιπ άχρηστος

  Θαυμάστε τα κατορθώματα του Κούλη!
  Σε λίγο για να πάμε στα νησιά θα ζητάμε άδεια από τους Τούρκους!

 2. avatar Αυστριακος

  Ουδείς λόγος ανησυχίας μιας και οι κοτζαμπάσηδες με τους "αγίους" στο τέλος θα τά βρουν ως είθισται.

 3. avatar Κάποιος άλλος

  Ο καιρός γαρ νυν

 4. avatar Γύπας

  Πως κάνετε έτσι!! Δεν έφτασαν ακόμα στο Σούνιο!!!!

 5. avatar Παΐσιος ο Αγιορείτης

  Τώρα στέλνω ξανθό γένος. Μισό λεπτάκι

 6. avatar 1+1

  Οπως το πάνε οι Τουρκοι σε λιγο δεν θα μπορουμε να παμε ούτε μεχρι και την Ναξο. !!
  Καπως θα πρεπει να αντιδρασει η Ελλ.κυβερνηση και βέβαια δεν εννοώ στρατιωτικά , αλλά διπλωματικά.

 7. avatar Ο χώρος του Αιγαίου

  Ήταν ανέκαθεν χώρος εκπαίδευσης μαχητικών πιλότων; Από τις δεκαετίες 1990-2000 όπου εκπαιδεύονταν οι ισραηλινοι- Ιορδάνου πιλότοι παραβιάζοντας το fir Αθηνών με τουρκικά διακριτικά στα αεροπλάνα μέχρι την σημερινή δεκαετία όπου έλλειψη Τούρκων πιλότων λόγω διωγμών από τον Ερντογάν επανδρωνονται από Πακιστανούς και αφγανούς πιλότους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει