Ο καλύτερος τρόπος να σε αγαπήσει ο εργοδότης σου

Μια λύση βγαλμένη από το 1948


ΚΟΣΜΟΣ
8:16
09/01/2020
Ο καλύτερος τρόπος να σε αγαπήσει ο εργοδότης σου
9
loading

Γενικά μιλώντας, το αφεντικό θα σε αγαπήσει αν κάνεις καλή δουλειά.

Μόνο που κάποιες φορές βοηθάει πολύ να επιστρατεύεις καλά δοκιμασμένες στον χρόνο συνταγές, ώστε να ξεχωρίζεις από τους άλλους.

Κι ενώ κάθε διευθυντής είναι διαφορετικός, όπως διαφορετικός είναι και κάθε εργασιακός χώρος, υπάρχει μια συμβουλή που φαίνεται πως λειτουργεί διαχρονικά.

Να λύνεις, ή να προσπαθείς τουλάχιστον να λύνεις, τα προβλήματα που προκύπτουν μόνος σου.

Αυτό μας λέει με τη μορφή ανεκδότου ο Dale Carnegie στο παγκόσμιο μπεστ σέλερ του «How to Stop Worrying and Start Living», το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 1948.

Ο Carnegie παραθέτει την ιστορία του Leon Shimkin, του ανθρώπου που έκανε τον εκδοτικό οίκο Simon and Schuster κολοσσό, αλλά και τον ίδιο τον Carnegie υπερεπιτυχημένο συγγραφέα βοηθημάτων αυτοβελτίωσης.

Ο Shimkin είχε εξομολογηθεί στον Carnegie ότι είχε καταλήξει σε ένα κόλπο για να μειώνει δραστικά τον χρόνο που περνούσε στα εταιρικά meetings: απαγόρευε στην ομάδα του να φέρνουν ζητήματα προς συζήτηση στις συναντήσεις για τα οποία δεν είχαν δοκιμάσει κάποια λύση.

Κι αυτός μας λέει ο Carnegie πως είναι ο καλύτερος τρόπος να εντυπωσιάσεις το αφεντικό σου, λύνοντας μόνος τα προβλήματα που ανακύπτουν και ενοχλώντας τον μόνο όταν κάποιο μοιάζει δισεπίλυτο…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Ευχαριστώ, μα την jose δεν θα την πιω.

  Αν προκειμένου να μας αγαπήσει, πρέπει να πίνουμε όλη μέρα jose cuervo και να πηγαίνουμε τρεκλίζωντας και παραμιλωντας απ' το πολύ (@με?)θύσι https://youtu.be/U87aHaO-rgc
  καλύτερα στη λούφα να ξύνουμε κατά περίπτωση, πότε το φρύδι και πότε το χείλος μέχρι να ακατάσχετα να αιμορραγήσει
  https://youtu.be/D_r1TQZK-T8
  και ας μας μισήσει.

 2. avatar Καλο παραμύθι

  Παμε στα της Ελλαδος τωρα: γλυφτης ρουφιάνος υπερωρίες χωρίς πληρωμη και αν ειναι και να πληρώνεσαι λιγότερο κανει τον εργοδότη σου να έρθει σε οργασμο μαζι σου.

  1. avatar Όχι,ε!

   Kαι μετά αναρωτιούνται και καλά οι σουρουκλεμέδες εργοδότες του ρωμέικου ,πως γίνονται τα κουμμούνια και οι αντιεξουσιαστές.

   1. avatar ++++++++++

    Μέχρι και την υγιή ιδιωτική καπιταλιστικά επιχείρηση εκθέτει ο έλληνας εργοδότης. Κακό αντίγραφο ακόμη και εκεί είμαστε.

 3. avatar Γλύφτης και ρουφιάνος.

  Ο μόνος τρόπος να σε ερωτευτεί ο εργοδότης σου στο τζατζικιστάν.

 4. avatar Παληό Ρητό

  ΜΜΦΠΦΜΜΛ

  Μη
  Μου
  Φέρνετε
  Προβλήματα
  Φέρτε
  Μου
  Μόνο
  Λύσεις

 5. avatar Φοβερή λύση!

  Συχνά πυκνά διαβάζουμε παρόμοια θεματα-συμβουλες ...για το πώς θα ικανοποιήσουμε το αφεντικό ..και τη συνταγή της επιτυχίας κτλ κτλ..μπούρδες δηλαδή!! Κάποιος βαριέται εκεί και αντιγράφει καμία τέτοια χαζομάρα από σάιτ στη Βρετανία πχ...η απλή λύση είναι μία οι δουλειές είναι όπως οι σχέσεις!Ο άντρας θέλει τη γυναίκα καλή νυκοκοιρα και δούλα στο κρεββάτι και η γυναίκα θέλει τον άντρα αξιόπιστο-ρομαντικό"χορηγό" και αλανιαρη τράγο στο κρεβάτι!!(άντρας=αφεντικό... γυναίκα=εργαζόμενος)

 6. avatar Και στο τέλος

  Σου ζητάνε και τα ρέστα 30 χρόνια σε εταιρείες αυτοί που λύνουν τα πάντα είναι οι καλοί και δεν παίρνουν αύξηση Αυτοί που το παίζουν κάποιοι και managers είναι αυτοί που ανεβαίνουν τα σκαλιά της ιεραρχίας

  1. avatar τριαλαρο

   πες τα ντεεεεεεεεεε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει