«Ο Χριστός δεν ήταν απλά Παλαιστίνιος, αλλά ήταν ο πρώτος μάρτυρας του Ισλάμ» ισχυρίστηκε ανώτατος αξιωματούχος της Φατάχ, όπως αναφέρει η Jerusalem Post.

Με ανάρτηση που έκανε στο Facebook στις 24 Δεκεμβρίου, ο Tawfiq Tirawi, που ανήκει στα ηγετικά στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης, έγραψε: «Έφτασαν τα ευλογημένα Χριστούγεννα, η μέρα που γεννήθηκε ο Κύριός μας Ιησούς ο Μεσσίας, ο πρώτος Παλαιστίνιος μάρτυρας του Ισλάμ (σαχίντ)».

Σύμφωνα μάλιστα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (PMW), η αναφορά του Tirawi στον «Κύριό μας Ιησού» δεν αποτελεί αποδοχή του Χριστιανισμού, αλλά πηγάζει από την ισλαμική παράδοση που διδάσκει ότι ο Ιησούς ήταν Μουσουλμάνος ο οποίος διακήρυττε το Ισλάμ.

Ο μουφτής Muhammad Hussein, κορυφαία θρησκευτική μορφή στην Παλαιστίνη, τόνισε: «Μιλάμε για μια ατελείωτη γραμμή διαδοχής προφητών: από τον Αδάμ μέχρι τον Μωάμεθ. Πρόκειται για έναν ατέρμονο κύκλο που αφορά τον μονοθεϊσμό και την αποστολή του Ισλάμ».

«Όλοι οι προφήτες πρέσβευαν την ίδια θρησκεία [Ισλάμ]. Ο Ιησούς γεννήθηκε σε αυτήν τη χώρα. Έζησε στην Παλαιστίνη. Είναι γνωστό πως γεννήθηκε στη Βηθλεέμ. Επίσης έζησε στη Ναζαρέτ και πήγε και στην Ιερουσαλήμ. Ήταν Παλαιστίνιος κατ’ εξοχήν. Σεβόμαστε τον Ιησού, πιστεύουμε σε αυτόν, όπως πιστεύουμε στον Μωάμεθ».

Οι ισχυρισμοί πως ο Ιησούς ήταν Παλαιστίνιος επαναλήφθηκαν πολλές φορές τις προηγούμενες ημέρες. Στις 26 Δεκεμβρίου το μέλος της Φατάχ Muwaffaq Matar ανέφερε σε επίσημο έγγραφο της οργάνωσης: «Αν αξίζει κάποιος το βραβείο Νόμπελ, αυτός είναι ο Παλαιστίνιος Ιησούς Χριστός, γιος της Μαρίας», προσθέτοντας: «Ο Παλαιστίνιος Ιησούς ήταν μάρτυρας…».