Ο συριακός στρατός εισήλθε σήμερα στην χριστιανική κοινότητα Μααλούλα, βορείως της Δαμασκού, καταδιώκοντας αντάρτες, εξτρεμιστές σουνίτες του Μετώπου Νόσρα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Οι στρατιωτικές μονάδες πραγματοποίησαν μεγάλη πρόοδο καταδιώκοντας τους τρομοκράτες του Μετώπου Νόσρα στην κοινότητα της Μααλούλα», ανέφερε το πρακτορείο.

«Οι μονάδες του στρατού έφθασαν στην κεντρική πλατεία του χωριού και στο μοναστήρι Μαρ Τάκλα (της Αγίας Θέκλας), αφού εξόντωσαν δεκάδες τρομοκράτες», όπως αποκαλεί τους αντάρτες η κυβέρνηση, ανέφερε το SANA.

Νωρίτερα, αξιωματικός των συριακών δυνάμεων ασφαλείας είχε δηλώσει πως οι αντάρτες εξακολουθούσαν να βρίσκονται εντός της κοινότητας και πως οι στρατιωτικές δυνάμεις πασχίζουν να τους εξωθήσουν: «Ο στρατός δεν έχει καταλάβει ακόμη τη Μααλούλα» είχε επισημάνει η πηγή αυτή, διευκρινίζοντας πως ακόμη υπάρχουν «μικροί θύλακες ανταρτών εντός της Μααλούλα, καθώς και στην περιφέρειά της».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, μία μοναχή στο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας επιβεβαίωσε την άφιξη των κυβερνητικών στρατευμάτων: «ήλθαν, κι αφού μπήκαν στο μοναστήρι και ύψωσαν της συριακή σημαία, αποχώρησαν με κατεύθυνση προς το Αλ Σαφίρ», τόνισε η ίδια.

Η πλειονότητα των κατοίκων της Μααλούλα, στο οποίο οι μάχες είχαν ξεκινήσει προ εβδομάδος, έχει καταφύγει στο γειτονικό σουνιτικό χωριό Άιν-αλ-Τίνε και στη Δαμασκό. «Οι εκτοπισμένοι αυτοί θεωρούν πως είναι απαραίτητο να εισέλθει στην κοινότητά τους ο στρατός με κάθε τίμημα», επεσήμανε πηγή της αντιπολίτευσης.

(φωτογραφία αρχείου)