Οι αναταραχές που έχουν ξεσπάσει στη Συρία και την Αίγυπτο ωθούν τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους προς την ειρήνη, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, θα επισκεφτεί την Ευρώπη προκειμένου να έχει συνομιλίες σχετικά με πιθανή στρατιωτική δράση στη Συρία.

Ο Κέρι, τονίζει το ΑΜΠΕ, αναμένεται να συναντηθεί το Σάββατο με υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, τη στιγμή που το αμερικανικό Κογκρέσο προσπαθεί να λάβει απόφαση σχετικά με το αν θα δώσει στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την έγκριση για διεξαγωγή στρατιωτικής δράσης στη Συρία, μετά τις επιθέσεις με χημικά όπλα για τις οποίες η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Δαμασκό.

Ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία αλλά και οι αναταραχές στην Αίγυπτο, αποτελούν κίνητρο για τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. «Και οι δύο πλευρές έχουν καταστήσει σαφές σε εμάς και μεταξύ τους ότι δεν επιθυμούν να εμπλακούν στις αναταραχές και συνεπώς αυτό αποτελεί κίνητρο ώστε να προσπαθήσουν να επιλύσουν τις διαφορές τους», δήλωσε ο αξιωματούχους στους δημοσιογράφους.