Στέλεχος της Χεζμπολάχ φέρεται να είπε σε μια τηλεφωνική κλήση, που υποκλάπηκε από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ διέπραξε σφάλμα όταν διέταξε την επίθεση με δηλητηριώδη χημικά, τον περασμένο μήνα, όπως ανακοινώθηκε από πρόσωπα που μετείχαν σε μια ενημέρωση των Γερμανών βουλευτών για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην συνάντηση που έγινε την Δευτέρα κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών BND είπε στους βουλευτές ότι στα στοιχεία που υποδεικνύουν την ευθύνη του Άσαντ για την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα προάστια της Δαμασκού περιλαμβάνεται και ένα τηλεφώνημα μεταξύ ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ και της πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό.

Στο τηλεφώνημα αυτό, το μέλος της σιιτικής οργάνωσης φέρεται να υποστηρίζει ότι η εντολή που έδωσε ο Σύρος πρόεδρος για την επίθεση ήταν «λάθος» και ότι «έχει χάσει την ψυχραιμία του». Τόσο το Ιράν όσο και η Χεζμπολάχ στηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ.