Ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν σήμερα ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην είσοδο της πόλης Μααλούλα, όπου ζουν χριστιανοί, σκοτώνοντας οκτώ στρατιώτες, βόρεια της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ένα όχημα το οποίο οδηγούσε βομβιστής αυτοκτονίας εξερράγη μπροστά από το φυλάκιο δίνοντας το σήμα για να ξεκινήσει η επίθεση», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Παρατηρητήριο σημείωσε ότι η συριακή αεροπορία βομβάρδισε τρεις φορές το φυλάκιο.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε από τους αντάρτες στο διαδίκτυο δείχνει τους εξεγερμένους να μιλούν σε ασυρμάτους την ώρα που ο εικονολήπτης φωνάζει «Αλλάχου Ακμπάρ. Απελευθέρωση του φυλακίου της Μααλούλα». Στη συνέχεια, η κάμερα στρέφεται και δείχνει σορούς στρατιωτών που κείτονταν στο δρόμο.

Μια κάτοικος, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Παρατηρητήριο από το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας (Μαρ Τάκλα) και δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές του «αλ Νόσρα βομβαρδίζουν την πόλη από τις 06:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) με όλμους, αντιαεροπορικά πυροβόλα και τα βλήματα έχουν φτάσει μέχρι το κέντρο της πόλης».

«Είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε επίθεση», πρόσθεσε η ίδια. Η Μααλούλα, που βρίσκεται 55 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, είναι ένα από τα πιο γνωστά χριστιανικά χωριά της Συρίας, οι κάτοικοι του οποίου μιλούν αραμαϊκά.

Ακόμη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένα μέλος της εθνικής ομάδας ταεκβοντό της Συρίας σκοτώθηκε σήμερα, ενώ ακόμη επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από μια οβίδα στη Δαμασκό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Sana.

«Ο αθλητής Μοχάμαντ Νεχμέ σκοτώθηκε σήμερα από μια οβίδα που έριξαν οι τρομοκράτες στο γήπεδο αλ Φαγιάα», που βρίσκεται στη συνοικία Μάζραα στο κέντρο της Δαμασκού, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Ο Μοχάμαντ Νεχμέ, 27 ετών, πρωταθλητής της Συρίας στο ταεκβοντό και μέλος της εθνικής ομάδας από το 2006, είχε κερδίσει πολλά μετάλλια σε διεθνείς αγώνες.

(φωτογραφία αρχείου)