Δύο Αυστραλοί μαθητές, ένας 13χρονος κι ένας 16χρονος, είναι τα τελευταία επιβεβαιωμένα θύματα της έκρηξης ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία, ανεβάζοντας σε δέκα τον αριθμό των θυμάτων.

Σε αυτόν θα πρέπει να προστεθούν και οι εννέα αγνοούμενοι, τους οποίους ωστόσο οι αρχές θεωρούν σίγουρα νεκρούς. Σήμερα αναμένεται η επιχείρηση για την ανάσυρση των σορών τους από το νησί Γουάιτ, που ήταν μέχρι τώρα αδύνατον να προσεγγιστεί.

Οι Matthew και Berend Hollander, 13 και 16 ετών, βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ περιηγούνταν στο νησί Γουάιτ με τους γονείς τους Martin και Barbara.

Άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομεία της Νέας Ζηλανδίας, έχοντας υποστεί τρομακτικά εγκαύματα.

Οι γονείς τους, όπως γράφει η Daily MAil, εξακολουθούν να αγνοούνται αλλά δεν είναι στη λίστα των αγνοούμενων που έχει η Αστυνομία οπότε είναι ασαφές εάν είναι στο νοσοκομείο ή έχουν πάρει εξιτήριο χωρίς να καταγραφούν.

Ο διευθυντής του σχολείου των δύο άτυχων αγοριών ανακοίνωσε τον θάνατό τους με επιστολή προς τους γονείς των υπόλοιπων μαθητών το πρωί της Πέμπτης. «Με μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνω πως ο Matthew Hollander και ο Ben Hollander άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο από τον τραυματισμό τους στο νησί Γουάιτ» ανέφερε.

Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο καθώς σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση προσέγγισης του νησιού Γουάιτ από τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας, προκειμένου να ανασυρθούν οι σοροί τουλάχιστον εννέα αγνοούμενων.