Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε απειλές προς την Ελλάδα λέγοντας πως «θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα των πράξεών της».

Ο Ερντογάν μίλησε στο TRT χαρακτηρίζοντας «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του Λίβυου πρέσβη, ενώ προανήγγειλε την αγορά ενός ακόμη γεωτρύπανου από την Τουρκία, καθώς και νέες γεωτρήσεις «στη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα, ακόμη και σε διεθνή ύδατα».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος – όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1 – αναφέρθηκε στη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη, τονίζοντας πως πλέον η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος και το Ισραήλ δεν μπορούν να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου, δίχως να πάρουν την τουρκική έγκριση.

«Η Λιβύη και η Τουρκία όπως προκύπτει από την μεταξύ τους συμφωνία πρόκειται να πραγματοποιούμε κοινές έρευνες στην ΑΟΖ που έχουμε χαράξει. Και άλλοι μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά μόνο κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της Τουρκίας», πρόσθεσε επίσης ο Ερντογάν τονίζοντας: «Η Ελλάδα έχει δεμένα τα χέρια της και αυτό τους έχει τρελάνει. Πάντα ζητούσαν και έπαιρναν, αλλά αυτό πλέον δεν μπορούν να το κάνουν».

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσολου, τόνισε πως οι επαφές της Ελλάδας με τον στρατάρχη Χάφταρ είναι «μη μόνιμες».