Οι ειδικοί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στα χημικά όπλα οι οποίοι ερευνούν τις καταγγελθείσες επιθέσεις με τέτοιου είδους όπλα στη Συρία ανέβαλαν την επίσκεψή τους στην επόμενη τοποθεσία την οποία επρόκειτο να επιθεωρήσουν ως αύριο Τετάρτη, λόγω των «ανησυχιών» για την ασφάλειά τους, αναφέρει ανακοίνωση του ΟΗΕ η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα στη Γενεύη.

«Μετά την χθεσινή επίθεση στην οχηματοπομπή του ΟΗΕ, μια συνεκτική εξέταση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίσκεψη θα πρέπει να αναβληθεί για μία ημέρα ώστε να βελτιωθεί η προετοιμασία και η ασφάλεια της ομάδας. Με δεδομένες τις περιπλοκότητες στο πεδίο, η επιβεβαίωση της πρόσβασης δεν έχει εξασφαλιστεί αλλά αυτό αναμένεται να γίνει αργότερα σήμερα», ανέφερε η ανακοίνωση του Οργανισμού την οποία υπογράφει ο Φαρχάν Χακ.

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει μια πληροφορία που είχε δώσει στην δημοσιότητα το συριακό καθεστώς νωρίτερα σήμερα.

Η ομάδα των επιθεωρητών του ΟΗΕ δέχθηκε πυρά αγνώστων ελεύθερων σκοπευτών καθώς μετέβαινε χθες σε μια από τις τοποθεσίες όπου έχει καταγγελθεί πως έγινε επίθεση με τη χρήση χημικών όπλων από τις συριακές τακτικές δυνάμεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ο οποίος έστειλε την ομάδα στη Συρία μετά τις καταγγελίας περί χρήσης χημικών όπλων εναντίον αμάχων, κάλεσε όλες τις πλευρές που λαμβάνουν μέρος στη σύγκρουση να παράσχουν στην ομάδα ασφαλή διέλευση και πρόσβαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.