Οι ΗΠΑ ζητούν έρευνα για τη θανάσιμη έκρηξη βίας στο Ιράκ

«Καλούμε την κυβέρνηση του Ιράκ να σεβαστεί τα δικαιώματα του ιρακινού λαού»


ΚΟΣΜΟΣ
14:26
03/12/2019
Οι ΗΠΑ ζητούν έρευνα για τη θανάσιμη έκρηξη βίας στο Ιράκ
1
loading

Σοκαριστικό και αποτρόπαιο χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ το πρόσφατο ξέσπασμα βίας στη Νασιρίγια του Ιράκ, με συνέπεια το θάνατο 29 ανθρώπων, και κάλεσαν την κυβέρνηση στην Βαγδάτη να διεξάγει έρευνα και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την «υπερβολική» χρήση βίας.

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών που καταλάβει γέφυρα και αργότερα συγκεντρώθηκαν έξω από αστυνομικό σταθμό, με συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον 29 άνθρωποι.

Η αστυνομία, αλλά και ιατρικές πηγές ανακοίνωσαν ότι δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει περισσότερους από 400 διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους νεαρούς και άοπλους, από το ξέσπασμα των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων την 1η Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ

Από τις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί επίσης, περισσότερα από 12 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

«Η χρήση υπερβολικής βίας στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Νασιρίγια ήταν σοκαριστική και αποτρόπαιη» δήλωσε ο Ντέιβιντ Σένκερ, Αμερικανός βοηθός υπουργός των Εξωτερικών για ζητήματα της Μέσης Ανατολής. «Καλούμε την κυβέρνηση του Ιράκ να σεβαστεί τα δικαιώματα του ιρακινού λαού και να διερευνήσει, αλλά και να καταλογίσει ευθύνες σε αυτούς που προσπάθησαν να σωπάσουν ειρηνικούς διαδηλωτές με την χρήση βίας»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Last 60

    Κοιτάξτε ποιοί μιλάνε για σεβασμό δικαιωμάτων , έλεος . Μαζέψτε τον τον μουρλό και στείλτε τον για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ή καλύτερα βάλτε τη CIA να καθαρίσει την μπουγάδα , να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το επικίνδυνο άτομα . Μακρόν ξεκίνα ευρωστρατό με όσους είναι πρόθυμοι ξαι πιστεύω ότι θα βρεις αρκετή ανταπόκριση .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει