Η δίκη του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, θα γίνει από τις 3 ως τις 20 Μαρτίου 2014, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης.

Ο 26χρονος Πιστόριους, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο μαζί με την αδελφή του Εμέ και τον αδελφό του Καρλ, με τους οποίους προσευχήθηκε πριν αρχίσει η συνεδρίαση, παρέλαβε το οκτασέλιδο κατηγορητήριο.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν δεν αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η εισαγγελία σχεδιάζει να καλέσει 107 μάρτυρες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Μερικοί από τους μάρτυρες θα καταθέσουν ότι «άκουσαν μια γυναίκα να φωνάζει, ακολούθησαν στιγμές σιωπής, μετά άκουσαν πυροβολισμούς κι άλλες φωνές», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης ο Πιστόριους κινδυνεύει με ποινή ισόβιας κάθειρξης. Θα δικαστεί από ένα και μόνο δικαστή, καθώς η Νότια Αφρική δεν χρησιμοποιεί το σύστημα των ενόρκων.

Σήμερα το τοπ μόντελ Ρίβα Στέενκαμπ θα γιόρταζε τα 30ά γενέθλιά της, αν δεν είχε σκοτωθεί μέσα στη νύχτα από τον Όσκαρ Πιστόριους, τις πρώτες ώρες της 14ης Φεβρουαρίου.

Ο παραολυμπιονίκης δεν αρνήθηκε πως σκότωσε τη φίλη του πυροβολώντας μέσα από την κλειστή πόρτα της τουαλέτας στην κατοικία του στην Πρετόρια. Όμως οι δικηγόροι του, μεταξύ των καλύτερων του νοτιοαφρικανικού δικηγορικού σώματος, υποστηρίζουν πως επρόκειτο για ατύχημα και πως ο αθλητής πανικοβλήθηκε επειδή πίστεψε πως ένας διαρρήκτης είχε μπει στο σπίτι από το παράθυρο της τουαλέτας.

Ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε με εγγύηση μια εβδομάδα μετά το φόνο.