Είκοσι ένας είναι οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε σε κτιριακό συγκρότημα στην πόλη Ροσάριο της κεντρικής Αργεντινής, καθώς αναγνωρίστηκαν οι σοροί και των τελευταίων αγνοουμένων, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Οι διασώστες ανέσυραν τις σορούς τριών ανθρώπων από τα συντρίμμια του δεκαόροφου κτιρίου, το οποίο κατέρρευσε μερικώς από την έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου, στις 6 Αυγούστου. Οι προσπάθειες διάσωσης σταμάτησαν όταν ανασύρθηκαν οι σοροί και των τελευταίων αγνοουμένων.

Δύο άτομα κατάφεραν να βγουν σώα και αβλαβή από τα χαλάσματα του κτιρίου την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της επαρχίας της Σάντα Φε, ο Μιγκουέλ Καπιέλο.

Ο γενικός γραμματέας Υγείας της περιοχής, Λεονάρντο Καρουάνα, ανακοίνωσε ότι εννέα άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Περίπου 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το ατύχημα.

Δύο υπάλληλοι της εταιρείας φυσικού αερίου οι οποίοι επισκεύαζαν τις γραμμές μέσα στο κτίριο κρατούνται από τις αρχές. Σύμφωνα με αξιωματούχους, αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ένας από αυτούς εγκατέλειψε το κτίριο όταν σημειώθηκε η διαρροή, ενώ ο άλλος αναζήτησε βοήθεια.

Η Ροσάριο, η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αργεντινής, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες.