Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί επιχείρηση της Αστυνομίας στη Γαλλία για την εκκένωση αυτοσχέδιου καταυλισμού μεταναστών σε συνοικία στα βόρεια του Παρισιού.

Όπως σημειώνει το Reuters, η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει το μήνυμα πως σκληραίνει τη στάση της προς την παράνομη μετανάστευση.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία του Παρισιού σημειώνει πως θα απομακρύνει περίπου 200-300 ανθρώπους από τον καταυλισμό στην Porte d’Aubervilliers και θα τους οδηγήσει σε καταφύγια.

Μετά το κλείσιμο του μεγάλου καταυλισμού στο Καλέ, το 2016, της επονομαζόμενης «ζούγκλας του Καλέ», πολλοί πρόσφυγες μετακινήθηκαν στο Παρίσι. Οι αρχές έχουν διαλύσει τέτοιους καταυλισμούς επανειλημμένως αλλά μετά από λίγο σχηματίζονται ξανά.

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε να απομακρύνει ορισμένους τέτοιους αυτοσχέδιους καταυλισμούς, να εφαρμόσει ποσοστώσεις για τους μετανάστες εργάτες και να μην παρέχει μη επείγουσες υπηρεσίες υγείας σε νεοεισερχόμενους αιτούντες άσυλο, επιχειρώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες των πολιτών για το θέμα της μετανάστευσης.

(φωτογραφία αρχείου)