Χιλιάδες κατοίκους της Καλιφόρνια απειλεί η νέα φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα, περίπου εκατό χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες.

Η πυρκαγιά αυτή, την οποία οι αρχές βάπτισαν Cave Fire, εκδηλώθηκε στον εθνικό δρυμό Λος Πάντρες. Χθες το πρωί είχε εξαπλωθεί σε έκταση 15.370 στρεμμάτων και απειλούσε την πολύ τουριστική Σάντα Μπάρμπαρα.

Πάνω από 600 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων και πυροσβεστικών αεροσκαφών, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ οι αρχές εξέδωσαν διαταγή κατεπείγουσας απομάκρυνσης για περίπου 5.500 κατοίκους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται και «οι συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι πυροσβέστες είναι ανάμεσα στις πιο σκληρές στον κόσμο» δήλωσε ο επικεφαλής των δασοπυροσβεστών του Λος Πάντρες, ο Τζίμι Χάρις.

Η πυρκαγιά ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν από τον ωκεανό, πρόσθεσε ο Χάρις.

Οι βροχοπτώσεις που αναμένεται να σημειωθούν σύντομα θα βοηθήσουν τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο τους, αλλά υπάρχει ταυτόχρονα κίνδυνος να προκαλέσουν κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν απανθρακωθεί περίπου 809.000 στρέμματα στην Καλιφόρνια, κατά τους υπολογισμούς της υπηρεσίας Δασών και Πυροπροστασίας αυτής της αμερικανικής Πολιτείας.