Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα απευθύνει ομιλία πριν από την τελική ψηφοφορία


ΚΟΣΜΟΣ
7:47
27/11/2019
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής
1
loading

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να εγκρίνει σήμερα οριστικά τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής — το τελευταίο εμπόδιο που απομένει πριν αναλάβει τα καθήκοντά της — στο Στρασβούργο.

Η νέα πρόεδρος της Κομισιόν, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που διορίστηκε στο αξίωμα τον Ιούλιο, δυσκολεύτηκε αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες να οριστικοποιήσει τη σύνθεση της ομάδας της, που είναι προγραμματισμένο να αναλάβει τα καθήκοντά της την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

Τον Οκτώβριο, η έναρξη της πενταετούς θητείας της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής χρειάστηκε να αναβληθεί για έναν μήνα, μετά την απόρριψη τριών υποψηφιοτήτων για θέσεις επιτρόπων, πάντως σήμερα η φον ντερ Λάιεν, στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών και πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, δεν αναμένεται να συναντήσει άλλες αντιστάσεις, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η γερμανίδα διάδοχος του Λουξεμβουργιανού Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα απευθύνει ομιλία στο ημικύκλιο πριν από την τελική ψηφοφορία. Η ομιλία της θα αρχίσει στις 10:00 και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 13:00 [ώρες Ελλάδας].

Η διαδικασία θεωρείται πως έχει τυπικό χαρακτήρα, αφού κάθε υποψήφιος επίτροπος έχει εγκριθεί σε χωριστές ψηφοφορίες έπειτα από ακροάσεις.

Γα την έγκριση της σύνθεσης της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαιτείται απλή πλειοψηφία επί του συνόλου των 751 εδρών του ΕΚ.

Η πολιτική ομάδα των Πρασίνων καθώς και η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά / Βόρεια Πράσινη Αριστερά (GUE/NGL) έχουν πάντως ξεκαθαρίσει πως δεν θα ταχθούν υπέρ της σύνθεσης της νέας Κομισιόν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Για τα μάτια του κόσμου….

    To ευρωπαικό κοινοβούλιο είναι για ¨εκθέσεις ιδεών\" ανίσχυρο και υποβαθμισμένο .
    Οι αποφάσεις παίρνονται στα eurogroup και euroworking group με κλειστές πόρτες σύμφωνα με τα συμφέροντα των ευρωπαικών μεγάλων δυνάμεων Γερμανίας , Γαλλίας , Ολλανδίας και όλων των παρατρεχάμενων δορυφόρων τους που αποτελούν τα κράτη της πρώην σοβιετικής ένωσης.
    Αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου, απλά δεν έχουν νιώσει ποτέ το μεγαλύτερο ποσοσστό των ευρωπαίων στο πετσί τους τι εστί απώλεια εθνικής κυριαρχίας από τα παράτυπα όργανα που παίρνουν αποφάσεις γιατί απλά όλοι μαζί βολεύονται να κυριαρχούν επί των αδυνάμων χωρών πίνοντας το αίμα των πολιτών με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που κατασκευάζουν στα μέτρα τους.
    Βλέπε επιτόκια δανεισμού μέχρι πριν ένα χρόνο....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει