Βραζιλία: Ρεκόρ στα περιστατικά αστυνομικής βίας στο Ρίο

Σημαντική πτώση στα ποσοστά ανθρωποκτονιών


ΚΟΣΜΟΣ
4:24
26/11/2019
Βραζιλία: Ρεκόρ στα περιστατικά αστυνομικής βίας στο Ρίο
1
loading

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από αστυνομικούς στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο είναι υψηλότερος από το σύνολο που καταγράφηκε για ένα ολόκληρο έτος μετά από το 1998, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Τα στοιχεία από το Ινστιτούτο Δημόσιας Ασφάλειας (ISP), ένας οργανισμός που καταρτίζει αυτό το είδος στατιστικών στοιχείων στην Πολιτεία του Ρίο, δείχνουν επίσης ότι ο αριθμός των εκ προθέσεων ανθρωποκτονιών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1991.

1.546 άτομα έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της αστυνομικής επέμβασης από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, αριθμός κατά 18% μεγαλύτερος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το έτος 2018 ήταν εκείνο που καταγράφηκε το απόλυτο ρεκόρ στον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την αστυνομία, έπειτα από την αρχή της έναρξης συλλογής των στοιχείων αυτών το 1998: 1.534.

Το ISP ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο συνολικός αριθμός των εκ προθέσεων ανθρωποκτονιών μειώθηκε κατά 21% από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, συνολικά 3.342.

Ωστόσο, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα από την εισαγγελική αρχή του Ρίο έδειξε ότι η μείωση του εγκλήματος δεν οφείλεται στην αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την αστυνομία.

Τα στοιχεία του Ινστιτούτου έδειξαν επίσης ότι η αστυνομία κατέσχεσε 7.215 πυροβόλα όπλα κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2019, κατά μέσο όρο 24 ανά ημέρα.

Αυτό το σύνολο περιλαμβάνει 468 τουφέκια, αριθμός χωρίς προηγούμενο για αυτό το είδος όπλου τα τελευταία 12 χρόνια. Η πτώση του αριθμού των ανθρωποκτονιών από την αρχή του έτους αποτελεί μια επιτυχία για τον νέο κυβερνήτη της πολιτείας του Ρίο, Ουίλσον Βίτσελ, υποστηρικτής της σκληρής γραμμής κοντά σε εκείνη του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Εντούτοις πολλοί ειδικοί θεωρούν επίσης ότι η πολιτική του είναι στη ρίζα της αύξησης της αστυνομικής βίας.

Ο κυβερνήτης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο, υπερασπίζεται για παράδειγμα τη χρήση ελεύθερων σκοπευτών για να σκοτώνουν όποιο άτομο φέρει τουφέκι εφόδου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Kritongr

    Από τις χειρότερες χώρες σε ασφάλεια και από τους κακοποιούς και από τους κρατικούς, μόνο η επίσκεψη στο άγαλμα του Χριστού άξιζε, τα υπόλοιπα είναι για κλοτσιές και δεν αξίζουν το ρίσκο να πας εκεί να τα δεις,

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει