Την απελευθέρωση ενός 56χρονου άνδρα διέταξε η γερμανική δικαιοσύνη, ο οποίος παρέμεινε επί επτά χρόνια κρατούμενος σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, μολονότι υποστήριζε εξ αρχής ότι ήταν θύμα συνωμοσίας και δικαστικής πλάνης.

Το δικαστήριο της Νυρεμβέργης διέταξε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Γκουστλ Μόλατ καθώς εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν είχε όντως κακοποιήσει τη σύζυγό του, από την οποία σήμερα έχει πάρει διαζύγιο. Παράλληλα, διέταξε να επανεξεταστεί από άλλο δικαστήριο η υπόθεση του Μόλατ, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί «επικίνδυνος» από τις αρχές.

Το 2006, με δικαστική εντολή, ο Μόλατ εγκλείστηκε σε ψυχιατρείο επειδή η γυναίκα του τον είχε κατηγορήσει για κακοποίηση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του ο κατηγορούμενος είχε καταγγείλει ότι η σύζυγός του είχε καταχραστεί πολλά εκατομμύρια ευρώ από την τράπεζα Hypovereinsbank, της οποίας ήταν σύμβουλος.

Το δικαστήριο όμως δεν τον πίστεψε, αντιθέτως έκρινε ότι ήταν παρανοϊκός.

Στο διάστημα που ο Γκουστλ Μόλατ παρέμενε έγκλειστος στο ψυχιατρείο, αποδείχτηκε ότι ορισμένες από τις καταγγελίες του ήταν ορθές. Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι θύμα συνωμοσίας και ότι η γυναίκα του ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή αποκάλυψε τις απάτες της.

Το δικαστήριο της Νυρεμβέργης δέχτηκε επίσης ότι το ιατρικό πιστοποιητικό με το οποίο η σύζυγος του Μόλατ απέδειξε την “κακοποίηση” που υπέστη από αυτόν, ήταν πλαστό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.