Για την ώρα, υπάρχουν 17 αμερικανοί πολίτες που διεκδικούν το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2020 και όλοι τους προέρχονται από διαφορετικά οικονομικά περιβάλλοντα.

Ο φτωχότερος όλων είναι ο δήμαρχος Pete Buttigieg, με περιουσία στα 100.000 δολάρια, που εγκατέλειψε μια καλή θέση σε συμβουλευτική εταιρία για να ασχοληθεί με τα κοινά.

Ο δεύτερος πλουσιότερος από τη λίστα των 17, σύμφωνα πάντα με το Forbes, είναι ο δισεκατομμυριούχος ακτιβιστής Tom Steyer, ιδιοκτήτης της επενδυτικής Farallon Capital, με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων.

Ψίχουλα δηλαδή σε σχέση με τα 54,3 δισ. δολάρια του Michael Bloomberg, πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης για 12 ολόκληρα χρόνια! Στα 3,1 δισ. δολάρια εκτιμά σήμερα το Forbes την περιουσία του εν ενεργεία προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Bloomberg είναι πλέον ο 8ος πλουσιότερος αμερικανός πολίτης και ιδιοκτήτης της μιντιακής αυτοκρατορίας Bloomberg LP, την οποία συνίδρυσε το 1981. Κατέχει το 88% του κολοσσού που αποφέρει ετησίως 10 δισ. δολάρια.

Δραστήριος φιλάνθρωπος, έχει δώσει μέχρι τώρα σε αγαθοεργίες πάνω από 8 δισ. δολάρια και έχει σπεύσει να ενταχθεί στην πρωτοβουλία των Γκέιτς και Μπάφετ (Giving Plegde) για να δώσει τουλάχιστον τη μισή του περιουσία για καλούς σκοπούς…