Φτιάχτηκε το πρώτο burger… σε εργαστήριο

Επιστήμονες ελπίζουν να καταπολεμήσουν την πείνα!


ΚΟΣΜΟΣ
18:28
05/08/2013
Φτιάχτηκε το πρώτο burger... σε εργαστήριο
4
loading

Για burger που στοίχισε περίπου 250.000 ευρώ, θα πίστευε κανείς ότι θα συνοδευόταν τουλάχιστον με πατάτες και αναψυκτικό, όμως δεν είναι ένα κανονικό burger. Ολλανδοί επιστήμονες κατάφεραν να φτιάξουν κιμά από βλαστοκύτταρα αγελάδας.

Συγκεκριμένα, πήραν κύταρα αγελάδας, τα μετέτρεψαν σε λωρίδες μυϊκού ιστού, τις οποίες ανέμειξαν και έφτιαξαν κιμά.
Με στόχο λοιπόν να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για κρέας, καταργώντας την εκτροφή ζώων, οι επιστήμονες έφτιαξαν το burger του σωλήνα.

Σύμφωνα με το BBC, ο καθηγητής Mark Post, από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, που έφτιαξε το burger ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει να καταπολεμηθεί η πείνα, ενδεχομένως και η κλιματική αλλαγή.

Ο καθηγητής πήρε βλαστικά κύτταρα από μυϊκό ιστό αγελάδας, στη συνέχεια τα καλλιέργησε με θρεπτικά συστατικά και χημικά και τρεις εβδομάδες αργότερα υπήρχαν πάνω από ένα εκατομμύριο βλαστοκύτταρα, τα οποία αναπτύχθηκαν σε μικρές λωρίδες μυϊκού ιστού, με μήκος περίπου δύο εκατοστά, πλάτος ένα εκατοστό και πάχος ένα χιλιοστό. Οι λωρίδες αυτές καταψύχθηκαν και έδωσαν ένα είδος κιμά, έτοιμο για μαγείρεμα.

Για να γίνει μάλιστα κόκκινο το κρέας, οι επιστήμονες το ανακάτεψαν με μυοσφαιρίνη, ωστόσο προς το παρόν το νέο κρέας είναι άγευστο, ενώ η δημιουργία του στοίχισε 248.000 ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar antoniss530

  και διαφορα χημικα........νεους ιους να περιμενετε...

 2. avatar Stilitis

  Ανατριχιαστικό...

  1. avatar Dimitris

   Αν σώσει κόσμο όμως δε θα είναι!

   1. avatar sailor

    δεν χρειάζεται κρέας του εργατηρίου ο κόσμος για να σωθεί...!!!σώζεται και με ψωμί και λαχανικά...αρκεί να έχει μέσα καλλιέργιας, να μην έχει πολέμους κλπ (βλ. Αφρική)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει