Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα στην πόλη της Χομς, στην κεντρική Συρία, από την έκρηξη μιας αποθήκης πυρομαχικών που ανήκει σε φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές έπειτα από ρουκέτες που πιστεύεται ότι έριξαν αντάρτες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά, από την έκρηξη μιας αποθήκης πυρομαχικών στην φιλοκυβερνητική συνοικία Ουάντι αλ Ζάχαμπ, έπειτα από ρουκέτες που ερρίφθησαν πολύ πιθανώς από αντάρτες», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, διευκρινίζοντας ότι η αποθήκη αυτή ανήκει σε φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ μετέβη σήμερα στην Ντεράγια, περιοχή που βρίσκεται κοντά στην Δαμασκό και ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από το καθεστώς.

Πρόκειται για την πρώτη μετακίνηση, που γίνεται γνωστή, του Σύρου προέδρου εκτός της συριακής πρωτεύουσας από τον Μάρτιο του 2012.

«Ο πρόεδρος Άσαντ επιθεωρεί αυτήν την στιγμή μια μονάδα των ενόπλων δυνάμεών μας στην Ντεράγια με αφορμή την γιορτή του στρατο», ανέφερε η συριακή τηλεόραση, χωρίς να μεταδώσει εικόνες.

Στην ιστοσελίδα της στο Facebook η συριακή προεδρία δημοσίευσε μια φωτογραφία του προέδρου, ο οποίος σφίγγει το χέρι ενός στρατιώτη, έχοντας στο πλάι του έναν άλλο στρατιωτικό.

Η ανακοίνωση της επίσκεψης αυτής έγινε μερικές ώρες μετά τις δηλώσεις του Άσαντ, ο οποίος σημείωσε ότι είναι «βέβαιος για την νίκη» των κυβερνητικών δυνάμεων επί των Σύρων ανταρτών.

Η Ντεράγια είναι μια περιοχή στην οποία η πλειοψηφία των κατοίκων είναι σουνίτες και η οποία γειτονεύει με ανταρτικές συνοικίες στο νότιο τμήμα της Δαμασκού.