Κρέμεται ριψοκίνδυνα πάνω από έναν βράχο στη Nova Scotia του Καναδά, αψηφώντας το αφιλόξενο τοπίο που το υποβαστάζει.

Ο λόγος για το Cliff House, ένα παράτολμο εξοχικό που έφερε στη ζωή η MacKay-Lyons Sweetapple Architects για να γίνει το σημείο αναφοράς της περιοχής.

Ένα τετραγωνισμένο κουτί ουσιαστικά με επένδυση κέδρου που βγαίνει αγέρωχα στο κενό, στηριζόμενο απλώς σε μια σειρά ποδιών από γαλβανισμένο ατσάλι.

Ενενήντα τετραγωνικά μέτρα όλο κι όλο, το εσωτερικό εκμεταλλεύεται κάθε σπιθαμή διαθέσιμου χώρου, με έμφαση στον μινιμαλισμό και τη λιτότητα.

Υπερυψωμένα ταβάνια, τζαμαρίες ολόγυρα και μοντέρνα αισθητική δίνουν την αίσθηση των πολύ μεγαλύτερων χώρων, αν και είναι σαφές πως η αρχιτεκτονική προσέγγιση στοχεύει στο να στρέφεται το ενδιαφέρον στην υπέροχη ακτογραμμή.

Η κατοικία του καναδικού στούντιο μοιάζει να επιπλέει πάνω από την ατλαντική ακτή της Nova Scotia, καθώς μόλις ένα μικρό μέρος της κατασκευής έρχεται σε επαφή με το έδαφος.

Από τη μια προσφέρει μια γαλήνια όψη με τις ξύλινες επενδύσεις και από την άλλη ένα θεατράλε σκηνικό που δεν είναι για τον λιπόψυχο!

Χτίστηκε μάλιστα με περιορισμένο προϋπολογισμό, καθώς πρόκειται για εξοχική κατοικία που ήθελε εργονομία, λειτουργικότητα και… δραματικότητα