Στο χειρουργείο θα μπει την Τετάρτη 31 Ιουλίου ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο για την αφαίρεση ενός οζιδίου από τον θυρεοειδή αδένα, ανακοίνωσε η προεδρία.

Η χειρουργική επέμβαση θα γίνει στο κεντρικό στρατιωτικό νοσοκομείο, θα διαρκέσει περίπου μία με μιάμιση ώρα και θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για την ανάρρωση του ασθενούς, αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

«Την επόμενη Τετάρτη, 31 Ιουλίου, ο πρόεδρος Ενρίκε Πένα Νιέτο θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μικρού όγκου του θυρεοειδούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ ένας εκπρόσωπος της προεδρίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι μετά από βιοψία που έγινε διαπιστώθηκε ότι το ογκίδιο είναι καλοήθες, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Ο 47χρονος Πένα Νιέτο ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Δεκέμβριο, πετυχαίνοντας την επιστροφή του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος του Μεξικού (PRI) στην εξουσία. Το PRI κυβέρνησε το Μεξικό για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου αιώνα, μέχρι την ήττα του το 2000, από το συντηρητικό κόμμα της χώρας.