Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, κυβερνήτης του Ντουμπάι από το 2006 και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αγόρασε 10 άλογα στη δημοπρασία του Keeneland τον Σεπτέμβριο, τη μεγαλύτερη τέτοια μάζωξη του κόσμου.

Πόσα του στοίχισαν; Όχι λιγότερα από 16 εκατ. δολάρια!

Ο αλ Μάκτουμ έχει το θέμα του με τα άλογα και η Godolphin του είναι σήμερα ένας κολοσσός στην εκτροφή και διασταύρωση αλόγων ιπποδρομίας, με εγκαταστάσεις στο Ντουμπάι, τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Στις ΗΠΑ ειδικά έχει από το 2001 μια μονάδα 800 στρεμμάτων (Jonabell Farm) στο Lexington του Κεντάκι, την «παγκόσμια πρωτεύουσα των αλόγων», όπου εκτρέφει τα καλύτερα άλογα ιπποδρομίας των ΗΠΑ, με ένα πουλάρι να ξεπερνά τα 200.000 δολάρια.

Ο ίδιος είναι επίσης ικανότατος ιππέας, καβαλώντας από μικρός άλογα και χωρίς σέλα μάλιστα. Το 1996 έφερε τις ιπποδρομίες στο Ντουμπάι, δίνοντας το μεγαλύτερο έπαθλο του κόσμου (12 εκατ. δολάρια).

Με την εκτροφή αλόγων ξεκίνησε το 1981, αγοράζοντας ένα ράντσο στην Αγγλία, και πέντε χρόνια αργότερα ένα φημισμένο κέντρο εκτροφής στην Ιρλανδία…