Τα σχέδιά του για ένα υπερ-τραίνο που, όπως ο ίδιος λέει, θα διανύει την απόσταση των 611 χιλιομέτρων ανάμεσα στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο σε μισή ώρα, αποκάλυψε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk.

Με άλλα λόγια, το ταξίδι στις ράγες θα είναι ταχύτερο από την… πτήση που ενώνει τις δύο πόλεις.

Ο Musk υποστηρίζει πως το υπερ-τραίνο θα κινείται με ταχύτητα διπλάσια από αυτή του αεροπλάνο.

Αναλυτικές λεπτομέρειες αναμένονται τον επόμενο μήνα.

Αν το πρότζεκτ μοιάζει πολύ μεγάλο για να είναι αληθινό, για κάποιους, ο Musk δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει μεγαλεπήβολα σχέδια. Είναι διευθύνω σύμβουλος της εταιρείας SpaceX, της πρώτης ιδιωτικής εταιρείας που αναλαμβάνει αποστολές προμηθειών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Επίσης ίδρυσε την υπηρεσία PayPal ενώ είναι και ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου Tesla Motors.

Ο Musk προανήγγειλε πως θα αποκαλύψει τις αδρές γραμμές του τραίνου στις 12 Αυγούστου ενώ πολλοί προσπαθούν να μαντέψουν πώς θα είναι αλλά και πώς θα λειτουργεί.

Σήμερα το ταξίδι ανάμεσα σε Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο διαρκεί με τραίνο περίπου δώδεκα ώρες, με αυτοκίνητο οκτώ και αεροπορικώς μιάμιση ώρα.

Ο μηχανικός John Gardi ανέβασε στο twitter τη δική του ιδέα για το τραίνο και ο Musk του απάντησε: «Η δική σου εικασία είναι η πιο κοντινή».

Σύμφωνα με τον Musk, το κόστος κατασκευής μπορεί να φτάσει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.