Δεκαοκτώ πτήσεις που επρόκειτο να απογειωθούν από το Phoenix της Arizona ματαιώθηκαν το Σάββατο λόγω του κύματος ζέστης που πλήττει την περιοχή με το θερμόμετρο να δείχνει 48,3 βαθμούς Κελσίου.

Εκπρόσωπος της US Airways εξήγησε πως τα αεροπλάνα μπορούν να απογειώνονται σε θερμοκρασίες έως και 47,8 βαθμούς, γράφει η εφημερίδα «The Telegraph».

Ο υδράργυρος έφτασε στους 53,3 βαθμούς στην περιοχή Death Valley της California το Σαββατοκύριακο ενώ στο Λας Βέγκας έδειξε 47,7 βαθμούς Κελσίου σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 47,2 βαθμοί

«Είναι επικίνδυνα… συμβουλεύουμε όλους να αποφεύγουν να κυκλοφορούν έξω», δήλωσε μετεωρολόγος του Phoenix. Ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του και ο θάνατός του αποδίδεται στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Στη ζέστη αποδίδονται και οι φονικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Arizona και έχουν μέχρι στιγμής στοιχίσει τις ζωές 19 πυροσβεστών που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ ενώ προειδοποιήσεις καύσωνα έχουν εκδοθεί για τμήματα της California, της Nevada και της Arizona.