Τι πρέπει να κάνει ένας εργοδότης στις ΗΠΑ για να έχει το προσωπικό του διαθέσιμο όλο τον χρόνο;

Να ξεπληρώσει το φοιτητικό τους δάνειο! Οι περισσότεροι αμερικανοί προτιμούν να απαλλαγούν από το δυσβάσταχτο χρέος παρά να απολαύσουν μερικές πληρωμένες εβδομάδες εκτός δουλειάς.

Κι όταν λέμε περισσότεροι, μιλάμε για ένα καλό 63%, όπως βρήκε προσφάτως η μελέτη της εταιρίας ευρέσεως εργασίας ZipRecruiter. Η μελέτη ρώτησε 10.000 εργαζομένους τον Ιούλιο του 2019.

Ακόμα και 5 μήνες πληρωμένης άδειας θα εγκατέλειπαν για να ζήσουν ξένοιαστοι. Ή να τους βοηθήσει τέλος πάντων η εταιρία να αποπληρώσουν μέρος του χρέους.

Και κάποιες μάλιστα αμερικανικές εταιρίες έχουν αρχίσει να το κάνουν, με 1 στις 10 να έχει πλέον κάποιο κοινωνικό πρόγραμμα για τη μείωση του σπουδαστικού χρέους των υπαλλήλων της.

Σήμερα, το μέσο φοιτητικό χρέος με το οποίο βγαίνει το αμερικανικό εργατικό δυναμικό από το πανεπιστήμιο είναι στα 29.800 δολάρια (εκτίμηση του 2018). Κάποιες φορές αποδεικνύεται τόσο δυσβάσταχτο που οδηγεί τους απόφοιτους στο να κηρύξουν χρεοκοπία.

Εκτίμηση μάλιστα του Brookings Institution θέλει ένα καλό 40% των χρεωμένων νιάτων να μην μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ως το 2023. Η μέση μηνιαία δόση για το σπουδαστικό χρέος κυμαίνεται στα 393 δολάρια…