Σε κάθειρξη 127 ετών καταδικάστηκε ένας επιστάτης οίκου ευγηρίας στην Ισπανία, ο οποίος δολοφόνησε 11 ηλικιωμένους το διάστημα 2009 – 2010, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην απόφαση αυτή διευκρινίζεται ωστόσο ότι ο 45χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τις 11 δολοφονίες, οι τρεις εκ των οποίων «διαπράχθηκαν με σκληρότητα», δεν θα παραμείνει στη φυλακή περισσότερα από 40 χρόνια, όπως προβλέπει η ισπανική νομοθεσία.

Ο Χοάν Βίλα Ντιλμέ, ο οποίος εργαζόταν στον οίκο ευγηρίας «Λα Καριτάτ» στο Όλοτ στην Καταλονία, είχε συλληφθεί στις 18 Οκτωβρίου του 2010 μετά τον θάνατο μιας 85χρονης σε νοσοκομείο της πόλης συνεπεία των σοβαρών εγκαυμάτων που έφερε στο στόμα και στον λάρυγγα.

Ο άνδρας είχε τότε ομολογήσει το φόνο της ηλικιωμένης στην οποία είχε δώσει να πιει λευκαντικό και άλλων δύο ηλικιωμένων στο κέντρο αυτό λέγοντας ότι το έκανε για να «δώσει τέλος στα βάσανά τους».

Στη συνέχεια είχε ομολογήσει το φόνο άλλων οκτώ ηλικιωμένων μεταξύ του Αυγούστου του 2009 και του Οκτωβρίου του 2010, χορηγώντας τους υπερβολικές δόσεις ινσουλίνης ή θανάσιμα κοκτέιλ φαρμάκων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.