Επέστρεψαν στο Αφγανιστάν 44 αιτούντες άσυλο που απελάθηκαν από τη Γερμανία

Αντιδράσεις από τους επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής, επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα, λένε


ΚΟΣΜΟΣ
8:40
09/10/2019
Επέστρεψαν στο Αφγανιστάν 44 αιτούντες άσυλο που απελάθηκαν από τη Γερμανία
1
loading

Στην Καμπούλ έφτασαν σήμερα σαράντα τέσσερις Αφγανοί, οι οποίοι είχαν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία αλλά οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν κι έτσι απελάθηκαν.

Επρόκειτο για την 28η ομάδα Αφγανών που απελάθηκε από τον Δεκέμβριο του 2016. Συνολικά 720 άνθρωποι έχουν επαναπατριστεί αεροπορικώς, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Οι απελάσεις αυτές είναι ολοένα πιο αμφιλεγόμενες στη Γερμανία: Οι επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής τονίζουν πως η κατάσταση στο εμπόλεμο Αφγανιστάν είναι πολύ επικίνδυνη για να γίνονται επαναπατρισμοί εκεί, ακόμη και στην περίπτωση που κρίνεται ότι δεν δικαιούνται άσυλο από τις γερμανικές αρχές.

Οι άμαχοι γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων των Ταλιμπάν και του Ισλαμικού Κράτους. Συνολικά 1.366 άμαχοι σκοτώθηκαν στη σύρραξη στο Αφγανιστάν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Τη Δευτέρα τουλάχιστον 10 άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν στην Τζαλαλάμπαντ, στην επαρχία Νανγκαρχάρ (ανατολικά), σε βομβιστική επίθεση με στόχο λεωφορείο που μετέφερε νεοσύλλεκτους των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Kononos

    Αυτό είναι οργανωμένο κράτος εμείς τους έχουμε στην Ελλάδα και λιάζονται και περνούν και λεφτά και στην Μόρια όταν κάνουν καμία εξέγερση σπάνε με πέτρες καικανένα πυροσβεστικό όχημα χτυπάνε καμία φορά και κανέναν αστυνομικό κατά τα αλλά οι πολιτική μας κάθονται και τους χαϊδεύουν α ρε Ελλάδα μετά ωραία

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει