Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Σερβία. Στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η τριμερής διάσκεψη Σερβίας-Τουρκίας-Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

Στην τριμερή διάσκεψη κυριάρχησαν θέματα που αφορούν τις υποδομές που χρηματοδοτεί η Τουρκία, όπως είναι οι δύο αυτοκινητόδρομοι που θα συνδέουν τη βόρεια και τη νότια Σερβία με την πρωτεύουσα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, το Σαράγεβο.

Τα εγκαίνια της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του ενός από αυτούς τους αυτοκινητόδρομους του αποκαλούμενου «βόρειου δακτύλου» θα γίνουν σήμερα αργά το απόγευμα από τους προέδρους της Τουρκίας, της Σερβίας και τα μέλη του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς διάσκεψης, εξετάστηκε επίσης και η δυνατότητα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου που συνδέει το Βελιγράδι με το Σαράγεβο, με τη βοήθεια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνέντευξη Τύπου ο Βούτσιτς επανέλαβε και σήμερα αυτό που είπε χθες, ότι «ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή των Βαλκανίων είναι σταθεροποιητικός και συμβάλλει στην εδραίωση της ειρήνης».