Τα απομεινάρια ενός σανατόριου και μετέπειτα νοσοκομείου που φιλοξένησε τον Αδόλφο Χίτλερ καταγράφει ο φωτογραφικός φακός.

Το Beelitz Sanatorium ή Beelitz-Heilstätten όπως ονομάζεται στα γερμανικά, κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα προκειμένου να φιλοξενήσει φυματικούς. Αποτελείται από 60 διαφορετικά κτίρια και η τοποθεσία του ήταν ιδανική για όσους υπέφεραν από την πάθηση, μιας και βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από το Βερολίνο, όντας ταυτόχρονα στην εξοχή.

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, μετατράπηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου ο νεαρός τότε Αδόλφος Χίτλερ νοσηλεύτηκε μετά από τραυματισμό που υπέστη στη Μάχη του Σομμ, το 1916.

Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αρκετά κτίρια βομβαρδίστηκαν από τις συμμαχικές δυνάμεις, ενώ το 1945 κατελήφθη από τις σοβιετικές δυνάμεις. Καθώς βρίσκονταν στο Ανατολικό Βερολίνο, συνέχισε να λειτουργεί σαν στρατιωτικό νοσοκομείο, μέχρι και την επανένωση της Γερμανίας.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν μπόρεσε περάσει στα χέρια ιδιωτών. Τμήματα του χώρου παρέμειναν ανοιχτά και χρησιμοποιήθηκαν σαν κέντρο νευρολογικής αποκατάστασης ασθενών που έπασχαν από Πάρκινσον, μέχρι και το 2000. Τότε, το Beelitz Sanatorium έκλεισε οριστικά και σήμερα μένει εγκαταλειμμένο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…