Τουριστικός πράκτορας στην Κρήτη: Γνώριζαν εδώ και δύο μήνες για την κατάρρευση της Thomas Cook

Ως «τσουνάμι» χαρακτήρισε τη χρεοκοπία ο Μιχάλης Βλαντάκης


ΕΛΛΑΔΑ
12:34
24/09/2019
Τουριστικός πράκτορας στην Κρήτη: Γνώριζαν εδώ και δύο μήνες για την κατάρρευση της Thomas Cook
5
loading

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη μίλησε ο πρόεδρος τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτορείων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, για την χρεοκοπία της Thomas Cook.

«Αυτό ήταν ο σεισμός, ωστόσο το τσουνάμι είναι το τι θα γίνει μετά. Αυτούς που είναι να έρθουν και δεν θα έρθουν, όπως και τα συμβόλαια των επόμενων χρόνων. Αυτό είναι που θα φέρει τη μεγάλη καταστροφή και σκέφτομαι τα επακόλουθα», ανάφερε αρχικά ο κύριος Βλατάκης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σε πρώτη φάση κοιτάμε να επιστρέψουν οι πελάτες. "Εγκλωβισμένοι" δεν υπάρχουν, καθώς όλοι είναι μία χαρά. Αυτοί οι πελάτες μόλις τελειώσουν τις διακοπές τους, θα γυρίσουν με την μέριμνα των ασφαλιστικών και παράλληλα θα πληρωθεί η διαμονή τους από τη μέρα που έγινε η πτώχευση.

Η οικονομία του τουρισμού δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία, είναι τα εστιατόρια, οι προμηθευτές και άλλα, άρα για να υπολογιστεί αυτό το νούμερο θα χρειαστεί χρόνος και δουλειά».

Όσο για το αν υπήρξαν ενδείξεις για τη χρεοκοπία της εταιρίας, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτορείων της Κρήτης ανέφερε: «υπήρχαν προβλήματα το 2011 και από τότε τακτοποιήθηκαν. Ήταν σημαντική η επέκταση της εταιρείας πέτυχε και μέχρι τον Ιούνιο, όλες οι υποχρεώσεις ήταν καλυμμένες. Ωστόσο πριν από δύο μήνες οι Βρετανοί στα αεροδρόμια της Κρήτης προετοίμαζαν την κατάσταση γι΄ αυτό που θα ερχόταν. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα άφηναν τον κολοσσό αυτό να καταρρεύσει, γιατί η ζημιά είναι πολύ παραπάνω από το απαιτούμενο για τη διάσωση ποσό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Μανωλιο ο μπηχτης

  Δεν πειράζει, όλα εδώ πληρώνονται.....

 2. avatar Ν.Ζ.

  Βρέστε μια φόρμουλα τη ζημία να τη φορτωθούνε τα γνωστά κορόιδα. Αυτή δεν είναι η δουλειά σας;

 3. avatar ptsampi

  Αν θέλετε να καλύψετε την χασούρα, ή τουλάχιστον μέρος αυτής, να δίνετε και στους Έλληνες πελάτες τα δωμάτια σας στις εξευτελιστικές τιμές που τα δίνετε στους tour operators και όχι να ζητάτε 150-200 ευρώ για δωμάτια που τα δίνετε με 50-70 ευρώ στα ξένα γραφεία......

 4. avatar πλακωσε η αναπτυξη

  μαυρη σα καλλιακουδα...

  1. avatar Μακαριοι

   οι πτωχοί τω πνεύματι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει