Ο Elijah Dormeus αποφοιτούσε τον Μάιο του 2019 από το ιστορικό μαύρο πανεπιστήμιο Morehouse College στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

Στην τελετή αποφοίτησης παραβρέθηκε και ο δισεκατομμυριούχος Robert F. Smith. Και ο λόγος του θα άφηνε τους πάντες αποσβολωμένους.

Ο βαθύπλουτος λοιπόν επενδυτής είπε πως θα αποπλήρωνε τα φοιτητικά δάνεια όλων των αποφοίτων της χρονιάς!

Ο Dormeus, που προέρχεται από φτωχή οικογένεια, χρωστούσε πάνω από 94.000 δολάρια κατά τη στιγμή που άκουσε τα αναπάντεχα καλά νέα από το στόμα του κροίσου.

«Πίστεψα ότι έκανε πλάκα», γράφει στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο Business Insider, «ήταν δύσκολο να χαρώ τη στιγμή της αποφοίτησής μου με όλο αυτό το οικονομικό βάρος να με βαραίνει».

Ένα συναίσθημα που, όπως λέει, ήταν διάχυτο στους πτυχιούχους της χρονιάς. «Αυτή είναι η δική μου τάξη, η Τάξη του 2019. Η οικογένειά μου σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κονδύλι για να βγάλει από πάνω σας τα σπουδαστικά δάνεια», είπε χαρακτηριστικά ο βαθύπλουτος.

«Όταν το είπε αυτό ο Smith, πίστεψα ότι έκανε πλάκα για να ξυπνήσει τους αποφοίτους», γράφει ο νεαρός, «όταν το επανέλαβε για δεύτερη φορά, πετάχτηκα ενθουσιωδώς από τη θέση μου στον αέρα και ούρλιαξα ‘‘συνέχισε να μιλάς! Συνέχισε να μιλάς! Πες μας κι άλλα!’’. Όταν επέστρεψα στην καρέκλα μου, δεν ήθελα να τελειώσει αυτή η στιγμή».

Λίγο μετά ο κροίσος της επενδυτικής ξαναχτύπησε, λέγοντας πως θα αποπληρώσει και τα δάνεια που πήραν οι γονείς των πτυχιούχων για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του πανεπιστημίου στις 20 Σεπτεμβρίου, η κίνησή του θα κοστίσει 34 εκατ. δολάρια και περιλαμβάνει πάνω από 400 γονείς και φοιτητές. Όσο για τον Smith, το Bloomberg υπολογίζει την περιουσία του στα 6,08 δισ. δολάρια…