O δισεκατομμυριούχος που έκανε μια ξεχωριστή δωρεά

«Πίστεψα ότι έκανε πλάκα»


ΚΟΣΜΟΣ
8:08
02/10/2019
O δισεκατομμυριούχος που έκανε μια ξεχωριστή δωρεά
5
loading

Ο Elijah Dormeus αποφοιτούσε τον Μάιο του 2019 από το ιστορικό μαύρο πανεπιστήμιο Morehouse College στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

Στην τελετή αποφοίτησης παραβρέθηκε και ο δισεκατομμυριούχος Robert F. Smith. Και ο λόγος του θα άφηνε τους πάντες αποσβολωμένους.

Ο βαθύπλουτος λοιπόν επενδυτής είπε πως θα αποπλήρωνε τα φοιτητικά δάνεια όλων των αποφοίτων της χρονιάς!

Ο Dormeus, που προέρχεται από φτωχή οικογένεια, χρωστούσε πάνω από 94.000 δολάρια κατά τη στιγμή που άκουσε τα αναπάντεχα καλά νέα από το στόμα του κροίσου.

«Πίστεψα ότι έκανε πλάκα», γράφει στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο Business Insider, «ήταν δύσκολο να χαρώ τη στιγμή της αποφοίτησής μου με όλο αυτό το οικονομικό βάρος να με βαραίνει».

Ένα συναίσθημα που, όπως λέει, ήταν διάχυτο στους πτυχιούχους της χρονιάς. «Αυτή είναι η δική μου τάξη, η Τάξη του 2019. Η οικογένειά μου σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κονδύλι για να βγάλει από πάνω σας τα σπουδαστικά δάνεια», είπε χαρακτηριστικά ο βαθύπλουτος.

«Όταν το είπε αυτό ο Smith, πίστεψα ότι έκανε πλάκα για να ξυπνήσει τους αποφοίτους», γράφει ο νεαρός, «όταν το επανέλαβε για δεύτερη φορά, πετάχτηκα ενθουσιωδώς από τη θέση μου στον αέρα και ούρλιαξα ‘‘συνέχισε να μιλάς! Συνέχισε να μιλάς! Πες μας κι άλλα!’’. Όταν επέστρεψα στην καρέκλα μου, δεν ήθελα να τελειώσει αυτή η στιγμή».

Λίγο μετά ο κροίσος της επενδυτικής ξαναχτύπησε, λέγοντας πως θα αποπληρώσει και τα δάνεια που πήραν οι γονείς των πτυχιούχων για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του πανεπιστημίου στις 20 Σεπτεμβρίου, η κίνησή του θα κοστίσει 34 εκατ. δολάρια και περιλαμβάνει πάνω από 400 γονείς και φοιτητές. Όσο για τον Smith, το Bloomberg υπολογίζει την περιουσία του στα 6,08 δισ. δολάρια…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Είναι απίστευτος μπράβο

  Συγχαρητήρια στον άνθρωπο βοήθησε τόσο κόσμο τελικά υπάρχει ανθρωπιά ακόμα στη γη

 2. avatar Sturmabteilung88

  Τι σημαίνει μαύρο πανεπιστήμιο? Καταρχάς δεν είναι ρατσιστικό το να λες μαύρος κ όχι αφροαμερικανος? Και αν ήταν λευκό πανεπιστήμιο δε θα τους κραζατε για ρατσιστικες πρακτικές?

 3. avatar Ενώ οι Έλληνες…

  Κροίσοι εφοπλιστές και πλούσιοι τι κάνουν;

  Φτιαχτε ένα ιδιωτικό οικονομικό πανεπιστήμιο που να περιέχει και ναυτιλιακά όπου θα σπουδάζουν παιδιά με το αυστηρό σύστημα της Αγγλίας όπου στο πρώτο έτος θα πληρώνουν και όσοι περάσουν στο επόμενο χωρίς να μείνουν θα είναι δωρεάν μέχρι και την αποφοίτηση τους εφόσον περνάνε όλα τα έτη.

  Κύριε Νιάρχο κάνατε την αρχή με το ίδρυμα Νίαρχος κλείστε το με το NBU Niarchos Business University

  Τα fees του πρώτου έτους ορίστε τα στα 8000€.

  Γιατί να φευγουμε στην Αγγλία επειδή το ηλιθιο σύστημα της Ελλάδας επιβραβεύει τα παπαγαλάκια και τους ανοίγει θέση σε πανεπιστήμια. Το ελληνικό σύστημα με πέταξε έξω γιατί δεν μπορούσα να αποστηθίσω την ιστορία κατά λέξη και με αγκάλιασε η Αγγλία όπου στο πρώτο semester πήρα υποτροφία και πήρα το πτυχίο BAIBA μου μετά από λίγα χρόνια.

  1. avatar […] ήσουν.

   [...] θα παραμείνεις.

 4. avatar Stilitis

  Μάγκας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει