Την 44η επέτειο από την ίδρυσή του γιόρτασε το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Κινήματος Βάσος Λυσσαρίδης και o πρόεδρος Γιαννάκης Ομήρου διαβεβαίωσαν ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου και δικαίωση του Κυπριακού λαού.

Σε ομιλία του, ο πρόεδρος του Κόμματος Γιαννάκης Ομήρου, τόνισε ότι η ΕΔΕΚ ήταν παρούσα σε όλους τους αγώνες του κυπριακού λαού και έδωσε πρωτοποριακές θέσεις και απόψεις τόσο για τα εθνικά όσο και για τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο γενικός γραμματέας του Κινήματος, Δημήτρης Παπαδάκης, ο οποίος είπε ότι «η ΕΔΕΚ, κληρονόμος μια βαριάς ιστορίας δίνει μια καινούργια ελπιδοφόρα προοπτική στο λαό μας μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες». Μια προοπτική, είπε, για αναγέννηση της Κύπρου για ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, που θα καταστήσουν το κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό. Κράτος, πρόσθεσε, ικανό να διαχειριστεί κρίσεις.

«Για να γίνει αυτό πρέπει οι πολίτες να παρέχουν την εμπιστοσύνη τους σε δυνάμεις χωρίς εξαρτήσεις χωρίς διαπλοκές. Πάσης φύσης», επεσήμανε ο κ. Παπαδάκης.