Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από το σεισμό που συγκλόνισε σήμερα την Ταϊβάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ένας άνδρας που έκανε ορειβασία στο βουνό Αλι, στο κέντρο του νησιού, σκοτώθηκε όταν βράχοι αποκολλήθηκαν, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία. Τέσσερα ελικόπτερα μεταβαίνουν στο επίκεντρο του σεισμού για να εξετάσουν την περιοχή.

Τα κτίρια σείστηκαν επίσης στην πρωτεύουσα Ταϊπέι και ο κόσμος βγήκε τρέχοντας στον δρόμο. Δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός σημειώθηκε 38 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Τάιτσουνγκ και σε βάθος 14,5 χλμ. στις 13.45′ τοπική ώρα ανατολικά της περιοχής Ναντού στην κεντρική Ταϊβάν, ενώ υποβαθμίστηκε σε 6,5 Ρίχτερ από 6,6 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Η τηλεόραση της Ταϊβάν μετέδωσε ότι η ισχυρή δόνηση προκάλεσε μια έκρηξη αερίου στο κέντρο του νησιού χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία.

Ο σεισμός έγινε επίσης ιδιαίτερα αισθητός και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. «Το σπίτι μας σείστηκε αλλά τίποτε δεν έπεσε», είπε ένας κάτοικος της πόλης.

Η κομητεία Ναντού ήταν το επίκετρο τον Σεπτέμβριο του 1999 σεισμού μεγέθους 7,6 βαθμών που προκάλεσε τον θάνατο 2.400 ανθρώπων και τη χειρότερη φυσική καταστροφή στην πρόσφατη ιστορία του νησιού.